Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd 2 bosuien doormidden en daarna in de lengte in reepjes. Leg ze met water en ijsblokjes een uurtje in de koeling zodat ze opkrullen. Snijd de rest van de bosui in ringen.
Laat de vellen kombu in een steelpan met 1 liter koud water in een half uur zacht worden. Breng daarna op een laag vuur aan de kook met de raapjes. Zet het vuur laag zodra het begint te koken en laat 20 minuten zacht doorkoken. Zeef de bouillon en zet apart.
Verhit de zonnebloemolie en bak hierin het spek met de chili, knoflook en bosui-ringen in 5 minuten lichtbruin. Blus af met de bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
Laat de tofu uitlekken. Voeg samen met de kool toe aan de soep en laat 3 minuten koken. Roer zodat de tofu uit elkaar valt.
Bak intussen de schelpen in een droge pan. Blus na een minuut af met 100 ml water en leg een deksel op de pan zodat ze gaarstomen. Na enkele minuten gaan ze open.
Meng het geklutste ei door de soep en laat in 1 minuut net stollen. Verdeel de schelpen over de kommetjes en schep de soep erop. Garneer met kimchi naar smaak, wat verse radijs voor de crunch en de krulletjes bosui.
Ingrediënten
10 bosuien
1 zakje kombu
2 raapjes, geschild en in stukken
10 ml zonnebloemolie
400 g spek, in stukjes
1 tl gemalen chili met garnalen
5 teentjes knoflook, fijngehakt
350 g tofu
300 g Chinese kool, in reepjes
250 g zee-amandelen (of andere schelpjes als kokkels, vongole of mosselen)