Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de kidneybonen af en zet ze in ruim koud water. Laat 12 uur staan. Doe hetzelfde met de reuzenbonen.
Kook de bonen apart van elkaar in schoon water in 45-60 minuten gaar (kidneybonen zijn eerder gaar). Voeg een kwartier voor het einde van de kooktijd een flink snuifje zout toe. Giet de bonen af en laat afkoelen.
Meng intussen de tomaten met de paprika, kruisbessen, knoflook, bosui, koriander, peterselie en chiliflakes. Maal alles grof met de staafmixer. Breng op smaak met zout.
Rooster de pompoenpitten met de ui, tomaat en knoflook in een droge pan gedurende 10 minuten. Laat lichtjes afkoelen en maal met de jalapeñopeper-ringetjes en wat van het zuur uit het potje tot een smeuïge salsa.
Snijd de eend op de velzijde in en bestrooi met peper en zout. Rooster de eend in een droge pan of op een ‘plancha’ op een matig vuur gedurende 10 minuten op de velzijde. Keer de eend om en bak nog 3 minuten. Laat rusten in de pan.
Warm de bonen door met wat van de salsa. Snijd de eendenfilet in de lengte door, serveer met de bonen en de salsa verde en garneer met bietenkiemen. Serveer met de pompoenpittensalsa en tortillachips.
Ingrediënten
100 g gedroogde kidneybonen
100 g gedroogde reuzenbonen
2 groene tomaten, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
10 Kaapse kruisbessen (physalis), de buitenkant verwijderd