Vegan vol-au-vent

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Stoof de uien gaar in wat arachideolie op een laag vuur.
  2. Voeg de look, kippenkruiden en champignons toe en laat verder stoven.
  3. Bak de vegan filet stukjes in een scheutje arachideolie krokant, voeg ze bij het champignonmengsel.
  4. Voeg de cognac toe en flambeer.
  5. Voeg vervolgens de room, bouillon, citroensap en de vegan balletjes toe.
  6. Laat op een zacht vuur inkoken gedurende ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten

  • Arachideolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 teentje look (fijngehakt)
  • 500 gram champignons  (in schijfjes gesneden)
  • 600 gram vegan filet stukjes
  • 300 gram vegan balletjes (Garden Gourmet)
  • 6 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 tl kippenkruiden
  • 5 el cognac
  • 500 ml plantaardige room
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 tl citroensap
  • peper
  • verse peterselie

Publicatie datum: 18 september 2023