Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Rooster de pistachenoten 10 minuten op lage stand in een koekenpan. Laat afkoelen en draai er met 25 gram suiker en de notenolie in een keukenmachine tot een egale crème (duw het mengsel af en toe naar het midden). Meng met de crème fraîche en laat opnieuw afkoelen in de koeling.
Meng de tomaten met het appelsap, de glucose, 50 gram suiker, het vanille-extract en de munt. Draai in een blender helemaal glad. Passeer door een zeef en draai er in de sorbetmachine ijs van.
Snijd de cherrytomaatjes aan de onderkant kruislings in en blancheer ze 10 seconden. Schep ze in koud water en neem ze er direct uit. Vouw het velletje omhoog als een soort kroontje en zet apart.
Breng 50 gram suiker aan de kook met 100 ml water. Schep de mini-tomaatjes door deze siroop en laat uitlekken.
Leg de groene tomatenplakken op een vuurvast schaal en bestrooi met de overige suiker. Laat met de gasbrander in zeer korte tijd de suiker smelten en de randjes van tomaat schroeien zonder de tomaat te garen.
Strijk wat van de pistachecrème op de borden en leg de plakjes tomaat ernaast. Schep er een bolletje tomatensorbet op. Zet de cherrytomaatjes erbij, garneer met de Tomberries en garneer met de cress.