Spicy margarita

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de gember en de galangawortel in dunne schijfjes.
  2. Schenk de tequila in een fles met een brede opening, voeg er de citroenblaadjes, de gember en de galanga aan toe. Sluit de fles en laat minimaal 3-4 dagen infuseren.
  3. Schenk 140 ml van de geïnfuseerde tequila met het limoensap en de triple sec in een cocktailshaker en vul deze verder met ijsblokjes.
  4. Schud heftig, zodat alle smaken goed mengen en de ijsblokjes hun koude kunnen afgeven.
  5. Snijd een stukje gember af en smeer er randen van 4 martiniglazen mee in. Druk de glazen in de fleur de sel, zodat een zoutrandje ontstaat en schenk voorzichtig de martini door een zeefje in de glazen.
  6. Bereidingstijd:
  7. Ongeveer 10 minuten, plus 4 dagen voor het infuseren van de tequila.
  8. Tip:
  9. Je kunt er ook een Frozen Margarita van maken door er extra ijsblokjes aan toe te voegen en het geheel op te draaien in de blender.

Ingrediënten

  • 1 fles tequila (75 cl)
  •  4 centimeter verse gember
  •  8 gedroogde citroenblaadjes
  •  8 centimeter galangawortel
  •  60 ml limoensap
  •  80 ml triple sec
  •  fleur de sel
  •  Ijsblokjes

Publicatie datum: 18 september 2023