Sweet pea lime pie

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar en stamp tot puree. Meng de boter door de nog warme aardappelpuree. Maal de cantuccini in een keuken machine tot poeder en meng met de puree tot deeg. Stort het uit in de ingevette taartvorm en verdeel het gelijk matig over de bodem en de rand. Snijd de randjes bij en laat 2 uur opstijven in de koeling.
  2. Stoof de erwten met de gecondenseerde melk en de melk in ongeveer 4 minuten gaar. Draai met de spinazie in een blender helemaal glad. Passeer door een zeef en laat afkoelen tot het lauw is. Meng het mengsel met de eidooiers en de slagroom. Rasp de limoenen erboven en pers de limoen uit. Meng het sap erdoor en schenk alles in de afgekoelde vorm.
  3. Zet de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 160ºC tot de taart niet meer vloeibaar is, maar ook niet helemaal hard. Laat een uurtje afkoelen op een rek. Haal hem uit zijn vorm en laat nog 3 uur afkoelen in de koeling.
  4. Laat de suiker met een paar eetlepels water op lage stand smelten. Zet de warmtebron hoger en verhit tot 118ºC. Klop de eiwitten in een staande mixer net niet helemaal stijf. Schenk de hete suikersiroop er al kloppend bij. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het mengsel stijf. Stop pas met kloppen als het is afgekoeld.
  5. Schep het eiwit op de taart en garneer met de takjes Salad Pea.
  6.  
  7. Tip: je kunt ook verse erwten gebruiken. Blancheer ze dan even voor je het recept volgt. Bevroren erwten zijn immers al geblancheerd.

Ingrediënten

  • 150 g zoete aardappelen, geschild
  • 50 g boter
  • 200 g amandelkoekjes
  • 250 g doperwten (diepvries), ontdooid
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 ml volle melk
  • 1 handje gewassen spinazie
  • 3 eieren, gesplitst
  • 250 ml slagroom
  • 2 limoenen
  • 200 gram suiker
  • paar takjes Salad Pea

  • Extra: 1 taartvorm met losse bodem (22 cm doorsnede), ingevet

Publicatie datum: 18 september 2023