Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Smeer de beekridderfilets in met de marinade en laat dit marineren tot de oven is voorverwarmd.
Snijd de Chinese kool fijn en was goed. Laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de groene aspergetips schuin af maar laat de topjes zeker heel.
Neem per persoon een groot vel bakpapier en leg in het midden een flinke hand Chinese kool en een paar aspergetips.
Lepel er nog wat marinade en enkele aspergekopjes overheen.
Vouw het bakpapier zeer goed dicht en plaats op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
Gaar in ongeveer 15-20 minuten.
Open de pakketjes en garneer met topjes koriander, fijngesneden lente-ui, sesamzaad en furikake. Eventueel kun je het nog wat pittiger maken door er fijngesneden rode peper overheen te strooien.
Bijpassende drankensuggestie:
Hakutsuru yuzu sake (Art.nr. 91430)
Opmaak tip:
30 min bereidingstijd. Als je het pakketje pas aan tafel openmaakt komt je een rijke geur tegemoet.
Het gerecht kan ook goed op een indirecte BBQ worden bereid en is zeer geschikt als streetfood.
Ingrediënten
Gerecht is makkelijk te maken en de heerlijke gochujangpasta zorgt voor een unieke smaak, die zo kenmerkend is voor de Koreaanse keuken.
Met deze pakketjes ben je in een keer klaar met je groente en vis. Wil je nog wat bij deze vispakketjes serveren, denk dan bijvoorbeeld aan rijst, quinoa of een heerlijke rauwkostsalade.
½ Chinese kool
4 beekridderfilets (2 hele beekridders)
1 pakje groene aspergetips
1 fijngesneden lente-ui
4 takjes verse koriander
rode peper
1 el geroosterd sesamzaad
1 el furikake
Voor de marinade:
3 teentjes geraspte knoflook
2 el sesamolie
2 stuks (grootte van een inch) verse gember (zeer fijn gesneden)