Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Stook de barbecue heet. Bestrijk de snijkanten van de uien met 2 eetlepels olie. Gril ze in een gesloten, matig hete barbecue 10 minuten zodat de snijkant een mooie kleur krijgt en de rooksmaak er intrekt. Laat de uien lichtjes afkoelen en snijd ze in halve ringen. Laat deze met wat zout, zwarte peper, de tijm en oregano in een (gietijzeren) braadpan op het fornuis op lage stand of in een gesloten, matig hete barbecue in circa een half uur karamelliseren. Bak de laatste 10 minuten de knoflook mee.
Bestrijk de sneden brood aan 1 kant met olijfolie. Leg 4 broodjes met de ingevette kant naar onder en verdeel de uien erover. Leg de ansjovis erop en leg hier wat olijven tussen. Bedek met de andere sneden brood (zodat de ingevette kant aan de buitenkant zit). Rooster de ’croques met directe hitte op de barbecue circa 2 minuten per kant (let op dat het niet te hard gaat). Serveer onmiddellijk.
Tip: de uien zijn zacht en zoet. Je kunt het natuurlijk combineren met geraspte kaas zodat je een meer traditionele croque krijgt. Voeg dan wat minder ansjovis toe, anders wordt het te zout.