Rollade van runderbavette met geroosterde bimi en rode wijnsaus met koffie

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180˚C en een indirecte zone van ongeveer 140˚C.
  2. Leg het vlees op een snijplank en bestrooi rijkelijk met ⅔ van de rub.
  3. Rol strak op en bindt goed vast met keukentouw, zodat een mooie rollade ontstaat die overal even dik is. Bestrooi rondom met de rest van de rub.
  4. Plaats op de barbecue en rooster rondom tot de rollade mooi gekleurd en gegrild is.
  5. Leg op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 50˚C
  6. Reduceer ondertussen in een steelpan de rode wijn tot er nog echt maar een dun laagje in de pan zit. 
  7. Voeg er de kalfsjus en de koffiebonen aan toe en laat voor ⅔ reduceren. Zeef de saus en roer er de chocolade doorheen. Laat nu niet meer koken.
  8. Neem het vlees van de barbecue als de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Leg onder een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  9. Maak de bimi schoon en rooster deze enkele minuten recht boven de kooltjes. Kruid met een klein beetje van de rub.
  10. Haal het touw van de rollade, snijd in mooie plakken en serveer op de bimi. Serveer er de saus apart bij. 

Ingrediënten

  • 1 runderbavette van ongeveer 800 gram
  • 4  el BBQ-rub Sligro Spice Market
  • 600 g bimi
  • scheutje olijfolie
  • 4 dl kalfsjus
  • 3 dl rode wijn
  • 1 el koffiebonen
  • 50 g pure chocolade

Publicatie datum: 18 september 2023