Wolken van rabarber met spongecake en gepocheerde rabarber

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. doe alle ingrediënten voor de spongecake in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Wrijf door een zeef en schenk in een sifon. Draai de dop erop en belucht met 1 patroon. Laat afkoelen in de koelkast
  2. snijd de onder en bovenkant van de rabarberstengels en trek er de draden af. Leg in een passende pan en schenk er de helft van de rabarbersiroop bij. Vul eventueel aan met een beetje water tot ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat de rabarber afkoelen in het vocht
  3. maak de aardbeien schoon en snijd er 8 doormidden. Marineer deze 10 minuten met een klein beetje rabarbersiroop. Pureer de rest van de aardbeien met de rest van de siroop, zeef door een fijne zeef en voeg zoveel water toe tot je 7 dl hebt. Mix met een staafmixer de lecithine erdoorheen en giet in een lage bak. Schuim op met een staafmixer
  4. spuit de massa van de spongecake in papieren bekertjes en zet ze ongeveer 1 minuut in de microgolf op vol vermogen. Draai de bekertjes onmiddelijk om en laat even staan
  5. haal de gepocheerde rabarber uit het vocht, dep droog en leg sierlijk op het bord. Scheur de luchtige spongecake in stukjes en verdeel langs de rabarber. Leg er de gemarineerde aardbeien langs en lepel er ten slotte de rabarberwolken overheen. Je kunt er eventueel nog een bolletje aardbeiensorbet of roomijs bij serveren. 

Ingrediënten

  • 250 g rabarbersiroop (<a href="https://www.sligro-ispc.be/nl/recepten/rhubarb-gin">https://www.sligro-ispc.be/nl/recepten/rhubarb-gin) 
  • 3 g lecithine
  • 4 stengels rabarber
  • 200 g aardbei

  • voor de spongecake:

  • 150 g gepureerde aardbei
  • 150 g eiwit
  • 85 gemalen amandel (amandelpoeder)
  • 65 g eidooier
  • 30 g bloem

Publicatie datum: 18 september 2023