Kroketje van geitenlam met kersen gelei

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pluk het vlees van het been en hak in fijne stukjes.

  1. Laat de gelatine in water weken.

  1. Maak een roux van de boter en bloem. Wanneer de bloem begint te kleuren is de roux klaar en voeg je de bouillon in 2-3 delen toe. Breng aan de kook en laat al roerende doorkoken tot je een dikke en gladde saus hebt. Roer het achtergehouden vlees, de kersenconfituur en room er doorheen. Haal van het vuur.

  1. Als laatste knijp je de gelatineblaadjes uit en roer je deze erdoor. Giet de pâte op een schaaltje en bekleed met vershoudfolie zodat er geen velletje kan ontstaan. Laat afkoelen en een nacht opstijven in de koelkast.

  1. Vorm kroketjes van de pâte, haal door de bloem het eigeel en vervolgens door paneermeel

  1. Bak goudbruin in een frituur op 180˚C.

Voor de fluid gel van kers:

  1. Breng alle Ingrediënten samen aan de kook.
  2. Stort uit op plaat en laten geleren op kamertemperatuur.
  3. Laat verder afkoelen in de koelkast en mix glad.
  4. Werk het kroketje af met de gel van kers en een viooltje.

Ingrediënten

  • 350 ml runderbouillon
  • 1 geitenlamboutje (voorgegaard)
  • 2 gelatineblaadjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 80 gram bloem
  • 75 ml room (40%)
  • 2 el kersenconfituur
  • Extra bloem (paneren)
  • Eigeel (paneren)
  • Paneermeel of panko (paneren)

Voor de fluid gel van kers:

  • 200 g kersencoulis (boiron)
  • 2 g kappa
  • 30 gram suiker

Publicatie datum: 18 september 2023