Krokante fishcakes met een salade van bospeen en dipsaus van ponzu

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. schil de bospeen en schaaf in linten of reepjes. Doe in een kom en voeg een beetje limoensap, een paar druppels vissaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels ponzu toe. Kruid met peper en zout en laat even marineren
  2. snijd de kabeljauwfilet in stukjes en doe samen met de currypasta, de koriander, een eetlepel vissaus, het ei en wat limoensap in de keukenmachine. Draai tot een homogene massa. Schep in een kom en meng er de rijstbloem doorheen. Breng op smaak met peper en zout
  3. verwarm een laagje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en schep er met behulp van een ijsknijper bolletjes van de massa in. Druk aan met een lepel, zodat het wat platter wordt en laat op een niet te hoog vuur aan beide kanten bakken tot de fishcakes goudbruin en krokant zijn. Reken in totaal op ongeveer 8 minuten
  4. serveer samen met de salade van gemarineerde bospeen en een dipsaus van ponzu, sesamzaad en vissaus.
  5. wijntip: Winzer Krems Grüner Veltliner Dac Reserve (43913 )

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet zonder vel
  • 1 el rodecurrypasta
  • 4 takjes fijngesneden koriander
  • vissaus
  • 1 ei
  • 1 limoen
  • 40 g rijstbloem 
  • 4 el ponzusaus
  • ¼ bos gemengde bospeen
  • Zonnebloemolie
  • 1 tl sesamzaad
  • versgemalen peper
  • zout 

Publicatie datum: 18 september 2023