Gazpacho van rode biet

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. schil 1 komkommer en de appel en snij in grove stukken
  2. laat de gekookte rode bieten uitlekken en snijd in grove stukken. Schil de avocado en snijd in stukken.
  3. doe de komkommer, het teentje look, de appel, de rode biet en de avocado samen met het rode bietensap en een scheutje sushiazijn in de blender. Voeg een snuifje zout, een scheutje tabasco, een scheutje Worchestershiresauce en een scheutje olijfolie toe. Mix tot een gladde soep en plaats in de koeling
  4. snijd de radijzen,  ½  komkommer en de chioggia biet in brunoise.
  5. doe de brunoise van radijs, komkommer en chioggia biet in een mengkom, voeg een scheutje witte wijnazijn en een scheutje olijfolie toe. Meng alles door elkaar en laat marineren
  6. serveer de koude gazpacho met enkele lepels radijs-komkommer-chioggia biet salade in een diep bord of kommetje
  7. werk af met enkele druppels olijfolie en takjes ghoa cress.

Ingrediënten

  • 1.5 komkommers
  • 1 granny smith
  • 1chioggia biet
  • 500 g rode bieten (gekookt)
  • 1 avocado
  • 4 dl rode bietensap
  • 1 teentje knoflook
  • sushiazijn, 
  • zout
  • versgemalen peper
  • tabasco
  • worchestershiresauce
  • olijfolie
  •  ½  bussel radijzen
  • witte wijnazijn
  • 1 bakje ghoa cress

Publicatie datum: 18 september 2023