Britse pie gevuld met runds stoofvlees, walnoten, wortel en zilveruitjes

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 185 °C
  2. schil de wortel, snijd in dunne plakjes en fruit aan in een beetje roomboter. Voeg de grof gehakte walnoten en zilveruitjes toe en fruit nog 5 minuten aan. Neem van het vuur en meng met het stoofvlees
  3. vet 4 ronde steekringen in met een beetje boter. Steek 4 grote plakken van het deeg uit en bekleed er de binnenkant en de bodem van de ringen mee. Vul met het stoofvlees en dek af met een passend plakje deeg
  4. smeer de bovenkant van het deeg in met een beetje losgeklopt ei en plaats in de voorverwarmde oven
  5. bak in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm. 
  6. wijntip: Domaine Bott First Flight Syrah (137086)

Ingrediënten

  • 1 rol brokkeldeeg
  • ½ winterwortel
  • 2 el walnoten
  • 2 el uitgelekte zilveruitjes
  • 320 g  stoofvlees ( meesterschap van het huis)
  • 1 losgeklopt ei
  • klontje roomboter

Publicatie datum: 18 september 2023