Boule de Berlin met tartaar van tonijn en algen

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de tartaar van tonijn:

  1. Snijd de tonijn met een scherp mes fijn en meng met de sesam dressing en de limoen rasp.
  2. Bewaar in de koeling.

Voor het deeg:

  1. Verwarm de melk tot ze lauw is. Los er de verse gist in op.

  1. Doe de bloem met boter, zout en suiker in de kom van de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien tot alles goed gemengd is.

  1. Giet er langzaam de melk met de gist bij en kneed in de keukenmachine tot een elastisch deeg. Het mag niet plakken, maar ook niet te droog zijn.

  1. Meng 40g algen poeder onder het deeg.

  1. Verwarm de oven voor tot 30 °C.

  1. Wrijf een grote kom in met een likje neutrale olie en bestuif met bloem. Leg er het deeg in en dek af met een schone keukenhanddoek.

  1. Laat het deeg 40 minuten rijzen in de lichtjes verwarmde oven.

  1. Haal het gerezen deeg uit de oven en duw er de lucht uit. Kneed nog even kort door en vorm dan bolletjes.

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmat op. Leg de bollen op de bakplaat met voldoende plaats ertussen en bedek met een handdoek. Laat ze nog eens 20 minuten rijzen in de oven op 30 °C.

  1. Verwarm de friteuse tot 170 °C.

  1. Bak de bollen rondom goudbruin in frituurolie. Draai ze halverwege de baktijd om met een lepel.

  1. Laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen.

  1. Snijd de bollen doormidden en vul ze met de tartaar van tonijn en wakame. Bestrooi met het overige algenpoeder.

Ingrediënten

  • Bloem 250 g
  • melk 115 ml
  • verse gist 15 g
  • boter op kamertemperatuur 30 g
  • suiker 27 g
  • zout 3 g
  • 3 eetlepels sesam dressing
  • Wakame
  • 50 g algenpoeder (koppert cress, optioneel)
  • 100 gram tonijn
  • Rasp van 1 limoen

Publicatie datum: 18 september 2023