Lunchwrap

Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de plakken aubergine en courgette met olie. Gril ze in een hete grillpan tot ze gaar zijn. Keer regelmatig. Laat ze afkoelen. Laat de paprika uitlekken.

  1. Bak de tortilla’s in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen met een theedoek erop, zodat ze (weer) zacht worden.

  1. Bestrijk de tortilla’s met hummus, verdeel de aubergine, courgette en paprika erover en bestrooi met munt, koriander en rucola. Schep er wat muhammara op en flink wat versgemalen peper.

  1. Rol ze op in bakpapier, vouw de zijkanten van het papier om, bind alles op met keukentouw en snijd iedere rol met een scherp mes doormidden. Eet zo vers mogelijk.

Tip

  1. Maak de vegan lunchbox af met vers fruit en rauwkost, geef er een bakje groentenchips bij.

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in de lengte in plakken van ½ cm
  • 1 courgette, in de lengte in plakken van ½ cm
  • 3 el olijfolie
  • ½ potje geroosterde paprika (geel en rood) (300 g)
  • 2 (volkoren) tortilla’s
  • 100 g hummus
  • 2 takjes munt, de blaadjes geplukt
  • 2 takjes koriander, de blaadjes geplukt
  • 10 g rucola
  • 50 g muhammara

Publicatie datum: 18 september 2023