Couscous met pittige wortel & sinaasappel

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 220ºC.

  1. Meng in een grote kom de komijn, honing, harissa, boter, olie en zout naar smaak.

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de wortelen hierover. 

  1. Bak de wortelen gedurende 8 tot 10 minuten, tot ze bruin beginnen te worden.

  1. Haal de wortelen uit de oven en laat ze afkoelen.

  1. Dresseer: 
  2. Verdeel de couscoussalade over een mooie schaal en lepel hierop de wortel-sinaasappelsalade. 
  3. Verdeel de gekaramelliseerde wortelen over de salade en werk af met de rucola, koriander en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

  • 200 gram sous-vide wortelen 
  • 400 gram pittige wortel-sinaasappelsalade
  • 100 gram couscoussalade
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1,5 eetlepel honing
  • 2 eetlepels harissa
  • 20 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout naar smaak
  • rucola
  • 10g koriander blaadjes, grof gehakt
  • 50 gram granaatappelpitjes

Publicatie datum: 18 september 2023