Amarantballetjes met chimichurri

Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalot, knoflook, komijn en gerookt paprikapoeder. Voeg de amarant toe en bak nog 1 minuut. Voeg 250 ml kokende groentenbouillon toe. Roer nog 2 minuten zodat de amarant al het water opneemt. Schep alles in een ruime schaal en laat afkoelen.

  1. Meng in de keukenmachine met de citroenrasp, het ei en peper en zout. Meng tot een samenhangend geheel (blijft het te vochtig, voeg dan wat paneermeel toe). Rol met natte handen balletjes ter grootte van een bitterbal. Rol ze door het paneermeel.

  1. Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 3 minuten lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de chimichurri.

Chimichurri

  1. Meng gehakte blaadjes van 15 takjes krulpeterselie, gehakte blaadjes van 5 takjes oregano, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel chilivlokken, 4 kerstomaatjes in brunoise, 2 eetlepels rode wijnazijn en 2 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie. Laat 5 minuten staan. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl pimenton de la vera
  • 125 g amarant
  • rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • 6 el paneermeel
  • 2 liter olie, om te frituren
  • 250 ml  groentenbouillon
  • chimichurri, zie extra recept

Publicatie datum: 18 september 2023