King krab met een schuim van knoflook en gremolata

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Gremolata:

  1. Vermeng citroen, peterselie en knoflook met de olijfolie tot gremolata.
  2. Breng op smaak met peper en zout.

  1. Schuim van knoflook:

  1. Schil de knoflook en blancheer in gezouten water.
  2. Warm de melk samen met de geblancheerde knoflook en sucro op, mix en zeef door.
  3. Breng op smaak met peper, mix tot schuim door de staafmixer schuin op het oppervlak te plaatsen.

  1. King krab:

  1. Halveer de King krab cluster, leg ze met de vleeskant naar boven op een bakplaatje.
  2. Verdeel de gremolata over de krab en verwarm gedurende 4 minuten op 180˚C

Ingrediënten

  • Gremolata:

  • 100 ml olijfolie
  • 3 eetl. Fijngehakte gekonfijte citroen
  • 5 eetl. Platte peterselie (fijngesneden)
  • 2 teentjes knofloof

  • Peper en zout

  • Schuim van knoflook:

  • 200 ml melk
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 gram sucro (Texturas)
  • Peper en zout

  • King krab:

  • 4 King krab clusters
  • gremolata

Publicatie datum: 18 september 2023