Pumpkin pie mimosa

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. 1. Meng het pompoensap met de siroop en proef of het voldoende zoet en gekruid is. Voeg anders nog een beetje extra siroop toe. 
  2. 2. Meng de speculaaskruiden met de basterdsuiker. 
  3. 3. Smeer de bovenste rand van mooie champagneglazen lichtjes in met een beetje siroop en bestrooi met de gekruide suiker, zodat een mooi suikerrandje ontstaat.
  4.  4. Verdeel de pompoensiroop over de 4 glazen. 
  5. 5. Schenk er langzaam de prosecco over en top het glas met de geklopte slagroom. 
  6. 6. Garneer met een half kaneelstokje. Serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • 2 dl vers pompoensap
  • 6 el Monin pumpkin spice siroop
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 2 tl lichte basterdsuiker
  • 4 glazen prosecco
  • 4 el geklopte slagroom (licht gezoet)
  • 4 halve kaneelstokjes

Publicatie datum: 18 september 2023