Amaretto sour

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Trek met een dunschiller enkele mooie dunne schilletjes van de grapefruit, snijd in dunne linten en bewaar tot gebruik in ijswater. 
  2. Trek met een dunschiller enkele mooie dunne schilletjes van de grapefruit, snijd in dunne linten en bewaar tot gebruik in ijswater. 
  3. Verdeel de partjes over 4 mooie martiniglazen. 
  4. Schenk de amaretto, het citroensap en de 4 eiwitten in een grote cocktailshaker. 
  5. Schud de shaker zeer krachtig tot de shaker ijskoud is geworden en er een schuimige cocktail is ontstaan. 
  6. Verdeel voorzichtig over de 4 glazen en garneer direct met de eetbare bloemetjes en de zestes van grapefruit. 
  7. Serveer onmiddellijk. 

Ingrediënten

  • 1 bloedsinaasappel of rode grapefruit
  • 180 ml amaretto
  • 4 eiwitten
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetbare viooltjes
  • 2 eetbare afrikaantjes
  • 2 eetbare anjers
  • ijsblokjes

Publicatie datum: 18 september 2023