Tortelloni giganti funghi tartufo

Met gegrilde courgette, funghi porcini, salie en parmezaanse kaas
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de Tortellone Gigante beetgaar in
  2. ruim, lichtgezouten water gedurende 4
  3. min.

  1. Kleur de courgette en funghi aan in de
  2. geklaarde boter en gaar verder, afgedekt
  3. onder alufolie.

  1. Maak de saus: Stoof in olijfolie de sjalot
  2. glazig aan met de champignons. Blus met
  3. de witte wijn en de kippenbouillon. Laat
  4. een 4-tal minuten zacht inkoken. Bind bij
  5. met de roux.

  1. PRESENTATIE:
  2. - Presenteer de Tortellone Gigante op de
  3. champignonsaus.
  4. - Schik daarbij de groenten en werk af met
  5. Parmezaanse kaasschilfers.

  1. TIP: Werk extra af met zwarte truffel of
  2. truffeltapenade.

Ingrediënten

  • 30 Tortellone Gigante Funghi truffel
  • 50 g geklaarde boter met salie
  • 1 courgette in schijfjes
  • 1 kg verse funghi porcini
  • Verse salie
  • Parmezaanse kaasschilfers

  • Voor de saus:
  • 5 cl olijfolie
  • 2 grote sjalotten fijnversnipperd
  • 500 g champignons de Paris in kwartjes
  • 3 dl kippenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 10 g blanke roux

Publicatie datum: 18 september 2023