Zeewiergalettes met zeewier en oester

Bereidingswijze

  1. Zeef het meel en de bloem boven een kom. Voeg al mengend met een mixer de eieren toe en daarna beetje bij beetje circa 75 ml koud water. Het beslag moet iets dikker zijn dan karnemelk, maar dunner dan yoghurt. Zeef indien onverhoopt klontjes ontstaan. Meng de zeesla erdoor en zet afgedekt minstens een uur in de koeling.
  2. Breng de witte wijn in een steelpan aan de kook en blancheer hierin de zeekraal 10 seconden. Schep de zeekraal eruit en laat de wijn afkoelen.
  3. Vet een bakplaat of een pan in met wat olie. Bak hierin 12 kleine galettes van het zeesla-beslag met een diameter van circa 10 cm in 3 minuten gaar. Keer halverwege. Meng intussen de room met het algenpoeder.
  4. Open de oester boven het pannetje wijn en vang hierin het oestervocht op. Haal de oesters uit de schelpen. Verwarm ze in het pannetje met wijn op lage stand tot ze wat steviger worden, maar zeker niet gaar. Schep de oesters op de galettes, garneer met de room, zeekraal, wat blaadjes zeevenkel, zeebanaantjes en een schepje zalmeitjes.

Ingrediënten

  • 300 g boekweitmeel
  • 75 g bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 50 g zeesla, koud afgespoeld en fijngehakt
  • 100 ml witte wijn
  • 12 takjes zeekraal, gehalveerd
  • 12 tl room 40%
  • 2 tl algenpoeder
  • 12 Zeeuwse oesters
  • 3 takjes zeevenkel, de blaadjes geplukt
  • 12 zeebanaantjes
  • 12 tl zalmeitjes
  • Artikelinfo:
  • Peak’s boekweitmeel (zak 5 kg, art.nr. 784900),
  • Zalmeitjes (blik 50 gram, art.nr. 66246),
  • Zeevenkel (bakje 150 gram, art.nr. 637501),
  • Cosy&Trendy Streetfood ovaal bord, 27,5 cm (assorti, art.nr. 46345),
  • Cosy&Trendy Streetfood diep ovaal bord, 19,5 cm (assorti, art.nr. 46353)

Publicatie datum: 18 september 2023