Zeebarbeel met tomaat en noordzeegarnalen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schil de citroen en doe de schillen met de milde olijfolie in een fles. Laat minstens 24 uur staan.
  2. Halveer de trostomaten, besprenkel met de eetlepel olijfolie en rooster ze 20 minuten in een oven van 220ºC. Schep ze in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg wat zout toe en zet apart.
  3. Marineer de noordzeegarnalen in 1 eetlepel van de citroenolie.
  4. Besprenkel de vis met 1 eetlepel citroenolie, bestrooi met zout en bak op middelhoge stand 3 minuten rondom. Laat daarna in een (oven)schaal in circa 5 minuten net gaar worden.
  5. Verdeel alle tomaten over borden. Verdeel er wat garnalen over. Besprenkel met de geroosterde tomatenjus en nog wat citroenolie. Garneer met de Basil Cress.
  6. Tip!
  7. De citroenolie die je over hebt is lekker over van alles: van een simpele salade tot kip, vis en burrata.

Ingrediënten

  • 1 citroen, schoongeboend
  • 250 ml milde olijfolie
  • 4 trostomaten
  • 1 el olijfolie
  • 60 g noordzeegarnalen
  • 4 zeebarbelen, schoongemaakt
  • 1 groene tomaat, in plakjes
  • 1 Coeur de Boeuf-tomaat, in plakjes
  • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4 gekleurde tomaten
  • 10 tomberries (geel of rood), gehalveerd
  • paar blaadjes Basil Cress
  • Artikelinfo:
  • Zeebarbeel, heel (per kilo, art.nr. 77326),
  • Noordzeegarnalen (pak 500 gram, art.nr. 157506),
  • Cosy&Trendy Splendido bord, 21,5 cm (per stuk, art.nr. 74420)

Publicatie datum: 18 september 2023