Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de citroen en doe de schillen met de milde olijfolie in een fles. Laat minstens 24 uur staan.
Halveer de trostomaten, besprenkel met de eetlepel olijfolie en rooster ze 20 minuten in een oven van 220ºC. Schep ze in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Voeg wat zout toe en zet apart.
Marineer de noordzeegarnalen in 1 eetlepel van de citroenolie.
Besprenkel de vis met 1 eetlepel citroenolie, bestrooi met zout en bak op middelhoge stand 3 minuten rondom. Laat daarna in een (oven)schaal in circa 5 minuten net gaar worden.
Verdeel alle tomaten over borden. Verdeel er wat garnalen over. Besprenkel met de geroosterde tomatenjus en nog wat citroenolie. Garneer met de Basil Cress.
Tip!
De citroenolie die je over hebt is lekker over van alles: van een simpele salade tot kip, vis en burrata.
Ingrediënten
1 citroen, schoongeboend
250 ml milde olijfolie
4 trostomaten
1 el olijfolie
60 g noordzeegarnalen
4 zeebarbelen, schoongemaakt
1 groene tomaat, in plakjes
1 Coeur de Boeuf-tomaat, in plakjes
6 cherrytomaatjes, gehalveerd
4 gekleurde tomaten
10 tomberries (geel of rood), gehalveerd
paar blaadjes Basil Cress
Artikelinfo:
Zeebarbeel, heel (per kilo, art.nr. 77326),
Noordzeegarnalen (pak 500 gram, art.nr. 157506),
Cosy&Trendy Splendido bord, 21,5 cm (per stuk, art.nr. 74420)