Taco met rauwe zalm, dulsemayonaise en zeegarnituur

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zeef bloem, zout en algenpoeder in een kom. Meng de olie erdoor en voeg 125 ml lauwwarm water toe. Kneed in een staande mixer met kneedhaak tot een soepel deeg (voeg wat bloem toe als het te nat blijft of wat water als het te droog blijft).
  2. Kneed met de hand nog even door en verpak het in vershoudfolie. Laat een uur in de koeling rusten.
  3. Maak intussen de mayonaise: meng de eidooier met 1 eetlepel azijn en de dulse in een mengbeker. Zet de staafmixer erop en draai er druppelsgewijs de druivenpitolie door. Voeg eventueel peper toe (zout is waarschijnlijk niet nodig).
  4. Verdeel het deeg in 20 gelijke bolletjes. Rol ze uit tot dunne, ronde plakken. Laat nog even rusten, rol ze weer uit en bak de tortilla’s één voor één in een droge pan circa 3 minuten. Bewaar ze in een keukenhanddoek.
  5. Snijd de zalm in blokjes van maximaal 1 cm. Meng met fleur de sel en olijfolie en zet afgedekt in de koeling. Snijd de snackkomkommers met een mandoline in de lengte in dunne plakjes. Meng met de overige wijnazijn.
  6. Verhit de frituurolie tot 170ºC. Vouw een tortilla dubbel, hou het vast met een rvs-tang en frituur zo in een halve minuut knapperig (laat niet te donker worden). Duw een beetje open en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Verdeel de codium en salty fingers in stukken. Meng komkommer en vervolgens de zalm erdoor. Vul hiermee de taco’s. Schep er wat dulse mayonaise bij (of gebruik een spuitzak). Garneer met oesterblad.

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 el algenpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 eidooier
  • 3 el witte wijnazijn
  • 10 g dulse, koud afgespoeld
  • 150 ml druivenpitolie
  • 500 gr zalmfilet, zonder vel
  • 1 tl fleur de sel
  • 2 el milde olijfolie
  • 6 snackkomkommers
  • 5 takjes codium
  • 5 plukjes salty fingers
  • oesterblad, naar wens
  • Artikelinfo:
  • Koppert Cress salty fingers (tray 50 stuks, art.nr. 34297),
  • Olitalia druivenpitolie (fles 1 liter, art.nr. 77186),
  • Koppert Cress oesterblad (bak 50 stuks, art.nr. 178316),
  • Cosy&Trendy Eleonora pink bord, 14,5 cm (per stuk, art.nr. 89068),
  • Algenpoeder (bakje 50 gram, art.nr. 914351) 

Publicatie datum: 18 september 2023