Pure chocoladereep

Bereidingswijze

  1. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en haal ze eruit. Pureer de dadels in de keukenmachine samen met de chocolade tot een fijne puree.
  2. Breng de ahornsiroop met de kokosolie in een steelpan aan de kook.
  3. Schenk het mengsel al draaiend bij het dadelmengsel in de keukenmachine. Schep de gemalen hazelnoten erbij en meng nog even door.
  4. Schep het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm (als je rechte stukken wilt is een bakvorm voor brownies perfect). Druk het mengsel stevig aan en zet het ongeveer 30 minuten in een oven van 170°C. Let erop dat de randen niet te donker worden, dek eventueel af met aluminiumfolie.
  5. Laat afkoelen en zet dan nog 1 uur in de koeling. Snijd in de gewenste vorm.
  6. Garneer de reep met gesmolten chocolade.

Ingrediënten

  •  150 witte hazelnoten
  •  175 verse dadels, zonder pit
  •  100 g pure chocolade (85% of meer), in stukjes
  •  50 g ahornsiroop
  •  2 el kokosolie
  •  gesmolten chocolade om te garneren (puur, melk of roze)

Publicatie datum: 18 september 2023