Noordzee pijlinktvis van de barbecue

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Trek de kop en de ingewanden uit de inktvis. Trek ook de doorzichtige balein mee. Spoel schoon, maar laat het vel en de ‘vleugeltjes’ zitten. Snijd de tentakels van de kop, op de plek waar ze nog aan elkaar zitten.  
  2. Hak de kruiden met de knoflook fijn en meng met de olijfolie. Rasp 1 citroen en pers hem uit. Voeg de rasp toe aan het kruidenmengsel. Meng alles met de inktvis en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat een uurtje staan. Snijd de andere citroen in partjes.
  3. Stook de barbecue op. Schenk het citroensap bij de inktvis. Leg de inktvissen vrij dicht op de hitte en rooster ze in circa 6 minuten rondom goudbruin en gaar, met knapperige randjes. Bestrijk tussendoor met het kruidenmengsel. Serveer de inktvis met de partjes citroen. Lekker met een venkelsalade.

Ingrediënten

  • 4 grote pijlinktvissen (ca. 500 g per stuk)
  • 5 takjes peterselie
  • 1 takje rozemarijn, de naaldjes gerist
  • 3 takjes tijm, de blaadjes gerist
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml milde olijfolie
  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 1 venkel, geschaafd
  • Artikelinfo:
  • Océan Marée verse inktvis, 300-500 gram (per kilo, art.nr. 77483)

Publicatie datum: 18 september 2023