Fish and chips op een stokje

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd er frieten van. Schep in een ovenschaal met de olijfolie en kruid rijkelijk met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  3. Laat de zoete aardappel in ongeveer 35-40 minuten roosteren in de oven, ze moet net gaar zijn.
  4. Snijd niet te kleine blokjes van de koolvis en kruid met zout en peper.
  5. Haal de blokjes koolvis door de tarwebloem, vervolgens door losgeklopt eiwit en ten slotte door de panko. Zorg dat ze rondom bedekt zijn met een mooi laagje panko.
  6. Frituur de topjes peterselie zeer kort in de friteuse van 170 °C, schep ze er direct uit en laat goed uitlekken
  7. Frituur de blokjes schelvis mooi goudbruin en krokant in de friteuse, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  8. Steek de blokjes vis en zoete aardappel op prikkers en lepel er een beetje tartaarsaus over.
  9. Garneer met de gefrituurde peterselie.

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 el olijfolie
  • 400 g koolvisfilet zonder vel
  • 2 el tarwebloem
  • 1 eiwit
  • 3 el panko
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 el tartaarsaus
  • versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 18 september 2023