Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien met de knoflook, peperkorrels en laurier op lage stand in 10 minuten beetgaar, maar niet donker. Blus af met de wijnazijn, laat even koken en breng op smaak met de suiker en zout. Schud de frambozen en bessen erdoor en laat afkoelen.
Fileer de zalmforel en verwijder eventuele resterende graatjes. Bestrooi met zout en peper en bestuif met de bloem. Schud overtollige bloem af. Verhit de olie in een ruime en hoge pan tot 180ºC en frituur hierin de vis in circa 4 minuten gaar en knapperig. Leg op een schaal en schep het uienmengsel erover.
Serveer direct, of laat afkoelen en nog een dag marineren in het zure-uienmengsel. Serveer op kamertemperatuur.
Tip!
Vervang (een deel van) het fruit eventueel door eenzelfde hoeveelheid kruisbessen als deze in het seizoen zijn.
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
2 rode uien, in de lengte gehalveerd en in dunne lamellen