Escabeche van regenboogforel

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien met de knoflook, peperkorrels en laurier op lage stand in 10 minuten beetgaar, maar niet donker. Blus af met de wijnazijn, laat even koken en breng op smaak met de suiker en zout. Schud de frambozen en bessen erdoor en laat afkoelen.
  2. Fileer de zalmforel en verwijder eventuele resterende graatjes. Bestrooi met zout en peper en bestuif met de bloem. Schud overtollige bloem af. Verhit de olie in een ruime en hoge pan tot 180ºC en frituur hierin de vis in circa 4 minuten gaar en knapperig. Leg op een schaal en schep het uienmengsel erover.
  3. Serveer direct, of laat afkoelen en nog een dag marineren in het zure-uienmengsel. Serveer op kamertemperatuur.
  4. Tip!
  5. Vervang (een deel van) het fruit eventueel door eenzelfde hoeveelheid kruisbessen als deze in het seizoen zijn.

Ingrediënten

  • 2 el milde olijfolie

  • 2 rode uien, in de lengte gehalveerd en in dunne lamellen

  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

  • 2 tl roze peperkorrels

  • 2 verse blaadjes laurier

  • 100 ml rode wijnazijn

  • 1 tl suiker

  • 10 frambozen

  • 10 blauwe bessen

  • 1 zalmforel (ca. 800 g of 2 kleinere)

  • 4 el bloem

  • 2 liter zonnebloemolie

Artikelinfo:

  • Maille rodewijnazijn (fles 50 cl, art.nr. 416984),

  • Zalmforel, heel (per kilo, art.nr. 77322),

  • Cosy&Trendy Streetfood Festival ovaal bord, 27,5 cm (per stuk, art.nr. 46345)

Publicatie datum: 18 september 2023