• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

BUBBLE TEA ORANJE

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe en kook op een laag pitje in ongeveer 30 minuten gaar. Roer wel regelmatig door, zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
  2. Giet de parels af, spoel goed koud onder de kraan en laat goed uitlekken.
  3. Schep de parels in een kom en schenk er de siroop overheen. Laat minimaal 30 minuten marineren in de siroop.
  4. Bereid terwijl de parels marineren een krachtige thee van het water, de suiker en de theezakjes.
  5. Verwijder de theezakjes, koel de thee terug en meng met de amandelmelk en lekker wat ijsblokjes.
  6. Schep de oranje parels onder in hoge glazen en schenk er de ijskoude melkthee overheen.
  7. Lepel er nog een beetje pistachesiroop in waarin de parels zijn gemarineerd.
  8. Serveer de thee met brede rietjes of een lange lepel.
  9. Tip!
  10. Wil je echt knaloranje tapiocaparels, dan kun je een druppeltje oranje kleurstof aan de siroop toevoegen. Je kunt volop variëren met smaken en kleuren door te kiezen voor een andere siroop of bijvoorbeeld fruitsap toe te voegen aan de theebasis. In plaats van amandelmelk kun je ook reguliere melk gebruiken. Het recept is dan echter niet meer vegan.

Ingrediënten

  • 4 tl grote tapiocaparels
  • 50 ml Monin mangosiroop
  • 4 dl water
  • 2 el kristalsuiker
  • 3 theezakjes Alex Meijer Groene thee met citroen en gember
  • 4 dl amandelmelk
  • ijsblokjes

Publicatie datum: 18 september 2023