Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor door deze te verwarmen tot 250°C.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en doe ze met een scheutje olijfolie, flink wat versgemalen peper en zout in een vuurvast schaaltje en pof ze gedurende 10 minuten in de hete barbecue.
Neem uit de barbecue, schep in een kommetje en breng op smaak met limoensap en -rasp.
Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook. Kruid met zout en peper en laat afkoelen.
Maak de rode ui schoon, snijd in zeer dunne ringen en marineer in het zoetzuur dat je zojuist hebt gemaakt.
Kruid de burgers licht met versgemalen zout en peper en leg ze op het rooster, direct boven de gloeiende kooltjes. Laat aan beide kanten goed grillen, reken hiervoor zo’n 3 minuten per kant.
Snijd ondertussen de broodjes doormidden en grill deze eveneens op de barbecue op de gesneden kant. Warm de plakjes streaky bacon ook even op het rooster op.
Leg op iedere burger een plakje gorgonzola en laat smelten door de deksel van de barbecue te sluiten.
Maak de waterkers aan met wat van het vocht van de tomaatjes en verdeel over de onderste helft van de burgerbroodjes.