Sweet breakfast casserole met variatie van rood fruit

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 
  2. Snijd het briochebrood in sneetjes en verdeel over een ovenschaal. 
  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Verdeel al het rood fruit over en tussen het brood.
  4. Klop in een kom de karnemelk los met de eieren en voeg er de citroenrasp, het kaneelpoeder en het zout aan toe. 
  5. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en druk het brood iets aan. Zorg dat alles goed bedekt is met de eiermassa.  
  6. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar.  
  7. Neem de schaal uit de oven en leg er net voor het serveren de bolletjes ijs op. Bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk. 

Ingrediënten

  • 3/4 briochebrood
  • 400 g gemengd rood fruit; aardbeien, bramen, rode en blauwe bessen, frambozen
  • 250 ml karnemelk
  • 8 eieren
  • rasp van ½ citroen
  • mespuntje kaneelpoeder
  • mespuntje zout
  • 4 bolletjes biologisch bosbessenijs

  • poedersuiker

  •  

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023