Krielaardappels met asperges, garnaal en kwartelei

Gepofte krielaardappels met witte asperges, garnalen en kwarteleitjes

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pak de krielaardappels in met aluminiumfolie en leg ze op een rooster in de oven en laat ze 45 min garen.
  3. Schil de asperges grondig, snijd er de onderkant af en kook ze 3 min. in gezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht.
  4. Breng kookroom aan de kook, kruid met zout en peper en laat stevig reduceren.
  5. Snijd de asperges schuin in stukken en voeg toe aan de room.
  6. Snijd bieslook en voeg dit met de garnalen toe aan de asperges. Kruid met zout en peper.
  7. Breng in een pannetje 3 dl water tegen het kookpunt en schenk de azijn in een bekken.
  8. Breek de kwarteleitjes in de kom met azijn en laat minimaal 10 min. staan.
  9. Giet ineens bij het kokende water, draai het vuur lager en laat 90 sec. pocheren. Schep uit het water, dep droog en kruid met peper en zout.
  10. Neem de aardappels uit de oven, snijd ze open en vul met de romige asperges en garnalen.
  11. Leg er een gepocheerd kwarteleitje op en garneer met bieslook.

Ingrediënten

  • 12 grote krielaardappels met schil
  • 12 witte asperges AA
  • 2 dl kookroom
  • 8 takjes bieslook + garnering
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleieren
  • 5 cl azijn
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 18 september 2023