Zeetong met passie

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de zeetong met versgemalen peper, zout en haal door de bloem.
  2. Bak de zeetong zachtjes op laag tot middelhoog vuur in de olijfolie in een grote pan. Keer na ongeveer 10 minuten om.
  3. Voeg zodra de vis een beetje bruin is de boter toe en draai de vis na 5 minuten nog 1 keer om. Haal uit de pan en leg op een bord. Gooi de boter en sappen niet weg.
  4. Meng de vissaus en het limoensap. Los de suiker erin op.
  5. Meng de knoflook en rode peper door de saus en knijp de passievruchten erboven uit.
  6. Giet de helft van de vissaus in de pan waar je de vis in hebt gebakken, roer even door en giet over de vis heen.
  7. Rol de vis in de slabladeren en kruiden. Serveer de rest van de vissaus er als dipsaus bij.

Ingrediënten

  • 2 zeetongen (à ca. 500 g)
  • bloem
  • 50 ml olijfolie
  • 50 g boter
  • 100 ml vissaus
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 100 g suiker
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 2 passievruchten
  • 1 krop lollo rosso, bladeren losgehaald
  • 1 bosje munt, blaadjes losgehaald
  • 1 bosje koriander, blaadjes losgehaald

Publicatie datum: 18 september 2023