Wagyu roll met ei en lent-ui

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Vries de wagyu licht in (zo kan je deze gemakkelijker snijden op de machine ). Snijd het vlees op de machine met dikte 1.5 mm in dunne plakjes. Leg deze mooi open op vershoudfolie. 
  2. Neem het groene gedeelte van de lente-ui, gebruik dit om de lente-ui olie te bereiden. Verhit hiervoor de druivenpit olie tot 80˚C en mix vervolgens met het groen van de lente-ui. Breng op smaak met peper en zout en zeef door. Blancheer het witte gedeelte in licht gezouten water en koel terug.
  3. Klop de eieren los en maak een dikke omelet (dit kan je het best doen op een laag vuur), breng dan op smaak met peper en zout. Snijd hieruit 4 mooie balkjes en bestrijk met de hoy-sin saus. Verwarm het witte gedeelte van de lente-ui lichtjes in de lente ui olie.
  4. Afwerking: Leg de lente-ui en het ei op het vlees en rol dit op tot een stevig rolletje. Wrijf het rolletje in met hoy-sin en brand het rondom rond bruin met een crème brûlée brander. Besprenkel met lente-ui olie en werk af met shisho en daikon cress.

Ingrediënten

  • 40 g Wagyu dunne lende
  • 4 lente-uitjes
  • Hoy- sin saus
  • 4 eieren
  • Peper
  • Zout
  • 50 ml druivenpit olie
  • Shisho purple 1 bakje
  • Daikon cress 1 bakje

Publicatie datum: 18 september 2023