Teriyaki van zoete aardappel met atjar van taugé

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de zoete aardappel in grove blokjes en prik aan dikke satéstokjes. Prik er bovenaan een takje rozemarijn in. Maak op deze manier 12 prikkers.
  2. Smeer de prikkers rijkelijk in met de teriyakisaus en laat minimaal 30 minuten marineren.
  3. Verwarm in een grillpan de zonnebloemolie en bak er om en om de prikkers in tot ze mooi gekleurd en goed warm zijn. Kruid nog lichtjes met zout en peper.
  4. Dresseer op het bord en bestrooi met het sesamzaad en de gebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 600 gram Sous-Vide zoete aardappel
  • 12 kleine topjes rozemarijn
  • 6 eetl. Teriyakisaus
  • 2 eetl. Zonnebloemolie
  • 1 eetl. zwart sesamzaad
  • 2 eetl. gebakken uitjes
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023