Tempura van avocado met soja dashi dip

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng het ijskoude bruisende water met de tempurabloem. Zorg voor een mooi dun beslag. Voeg de zwarte sesamzaadjes toe.
  2. Verwijder de schil en pit van de avocado, snij elke avocado in 8 partjes. Haal de partjes met behulp een keukenpincet door het beslag en bak ze 3 minuten op 180°C. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
  3. Soja dashi dip: Breng alle ingrediënten samen aan de kook en laat iets indikken.
  4. Serveer de saus in een schaaltje en de tempura van avocado op een houten plateau met vetvrij papier.

Ingrediënten

  • 2 stuks avocado
  • tempurabloem
  • bruisend water ijskoud
  • zwart sesamzaadjes

Soja dashi dip

  • 200 ml Dashi visbouillon
  • 25 ml Mirin
  • 25 ml soja saus
  • ½ tl Suiker

Publicatie datum: 18 september 2023