Sot l'y laisse met chili bean saus, ijsbergsla

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Koriander mayonaise: Blend de olie samen met de koriander glad en zeef door, zo bekom je een koriander olie die je gebruikt als basis voor de mayonaise. Doe de eidooiers en zout in een mengkom. Begin te mixen met een garde, voeg de koriander olie toe, eerst een aantal druppen tot dat dit goed is opgenomen daarna in een mooie kleine straal. Blijf ondertussen goed mixen. Te snel toevoegen zorgt ervoor dat het mengsel niet glad wordt. Proef de mayonaise en voeg limoensap en peper toe om op smaak te brengen (zout voeg je toe in het begin, anders krijg je witte spikkels in de mayonaise). Doe de mayonaise in een knijpflesje.

  1. Sot l'y laisse: Snijd de lente-ui fijn, bak de sot ly laisse aan in een scheutje plantaardige olie. Voeg de fijngesneden lente-ui toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de chili bean saus toe en roer alles goed door mekaar.
  2. Crumble: Hak de pinda’s fijn in een keukenmachine, voeg de krokante ui en Gado-Gado specerijen toe.
  3. Afwerking: Leg een blaadje ijsbergsla in een kommetje en vul op met de sot l'y laisse. Bestrooi met crumble en werk af met enkele dotjes van de koriander mayonaise, verse koriander en eventueel daikon cress.
  4.  

Ingrediënten

  • 2 eidooiers, op kamertemperatuur
  • 2-3 theelepels limoensap
  • Beetje zout
  • 200 ml plantaardige olie
  • Witte peper
  • 1 bakje koriander
  • Enkele blaadjes koriander voor de afwerking
  • 20 sot l'y laisse
  • 4 lente-uitjes
  • 1 eetlepel chili bean saus
  • 4 blaadjes ijsbergsla (uit het hart)
  • 2 eetlepels krokante ui
  • 2 eetlepels geroosterde pinda
  • 1 eetlepel Gado-Gado  (kokki djawa)
  • 1 bakje daikon cress

Publicatie datum: 18 september 2023