Waterzooi met schelvisfilet

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardappelen in kwartjes en kook ze.
  2. Snijd de groenten in grove stukken.  Tip: schil de selder voor minder draden.
  3. Breng de visfumet aan de kook.
  4. Snijd de schelvis in stukken en blancheer 3-4 min in de visfumet. Haal de vis eruit en leg opzij.
  5. Blancheer de groenten in de visfumet 5 min. Haal de groenten eruit en leg opzij.
  6. Voeg 2/3de van de room toe. Laat tot ongeveer de helft inkoken.
  7. Maak een liaison van de eierdooiers en de overige room. Voeg bij de visfumet.
  8. Serveer in diepe borden. Begin met de groenten en aardappelen, leg daarop de stukken vis en giet de liaison erover.
  9. Giet de saus erover en werk af met fijngesneden bladpeterselie en peper en zout.

Ingrediënten

  • 800 gram schelvisfilet
  • 500 ml visfumet
  • 250 ml room
  • 8 flinke wortelen
  • 2 preien
  • Halve groene selder
  • 12 vastkokende aardappelen
  • Platte peterselie
  • Peper en zout

Publicatie datum: 18 september 2023