Mangalitza gyoza

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de vulling met 10 gram zout. Maak een klein testballetje en bak gaar. Proef of de vulling op smaak is, voeg eventueel meer zout en peper toe. Zet de vulling 1 uur in de koelkast om te rusten.
  2. Leg de vulling op de gyozavellen, maak de randen vochtig met water en vouw de gyoza dicht tot een dumpling.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Leg de gyoza per 6 in de pan en voeg een bodem water toe.
  4. Leg het deksel op de pan en laat 4 minuten stomen. Voeg tussentijds water toe als de vulling nog niet gaar is.
  5. Bak de gyoza zodra ze gaar zijn krokant in wat zonnebloemolie. 6. Serveer met een Asian-style balsamico (3 delen balsamico en 1 deel soja).

Ingrediënten

  • Vulling:
  • 1 kg gemalen varkensnek (bij voorkeur van het Mangalitza-varken)
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 stukje gember (circa 10 x 1 x 1 cm, gesnipperd)
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 10 stengels Chinese bieslook, fijngesneden
  • scheutje sesamolie
  • 2,5 gr gemalen witte peper
  • 8 gr suiker

  • Gyoza:
  • 2 pakjes gyozavellen (diepvries)
  • zonnebloemolie, om in te bakken

  • Dressing:
  • balsamicoazijn, 3 delen
  • sojasaus, 1 deel

Publicatie datum: 18 september 2023