Ravioli van shiso purple, geitenkaas en zeealg

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Breng het water met de rijstwijn, de rijstazijn en de suiker aan de kook. Voeg de shiso purple toe en laat 5 minuten trekken.
  2. Zeef het vocht, voeg de agaragar toe en breng op nieuw aan de kook. Laat 1 minuut doorkoken en giet dun uit op een plateau. Laat het geheel opstijven en steek er dan cirkels uit in twee verschillende groottes.
  3. Rol van de geitenkaas 16 bolletjes, maak er 4 wat groter dan de rest. Rol de bollen geitenkaas door het algenpoeder heen, zodat deze goed bedekt zijn.
  4. Leg een kleine cirkel van de gelei op het bord en leg er de grootste bol geitenkaas op. Dek af met een grote cirkel gelei.
  5. Spuit kleine dopjes van de mayonaise rondom de 'ravioli' van geitenkaas en dresseer er de kleine bolletjes geitenkaas tussen.
  6. Verkruimel de zeewiersnacks en strooi over het gerecht. Garneer ten slotte met de zeebanaantjes.

Ingrediënten

  • 2 dl water
  • 5 cl zoete rijstwijn (mirin-fu)
  • 5 cl rijstazijn
  • 3 g suiker
  • 10 g shiso purple cress
  • 2,5 g agaragar
  • 90 g zachte geitenkaas
  • limoenkoriandermayonaise
  • algenpoeder
  • 4 zeebanaantjes
  • 8 g zeewiersnack tempura

Publicatie datum: 18 september 2023