Patrijs met druiven en prei

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Was de prei goed. Verhit de boter in een hapjespan en voeg de prei en zoveel wijn toe tot de prei half onder staat. Laat met het deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar worden en laat de wijn verdampen. Keer de prei regelmatig. Bak de prei zonder deksel op de pan goudbruin in het vet dat achterblijft als de wijn verdampt is.
  2. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Besprenkel de patrijzen met olie. Zet ze in een braadslee en leg er wat plakjes boter op. Strooi de druiven ernaast. Bestrooi alles met peper en zout. Braad de patrijs in de oven in 15 minuten goudbruin. Bedruip af en toe met het braadvocht.
  3. Laat de patrijzen 10 minuten rusten. Zet de braadslee met druiven op het vuur en blus af met een half glas witte wijn. Laat de wijn verdampen.
  4. Serveer de patrijzen met de prei en de druiven. Meng de kruidensalade met wat olijfolie en zout en leg er een plukje bij.

Ingrediënten

  • 2 patrijzen, op keukentemperatuur
  • Olijfolie
  • 2 el boter

Voor de prei

  • 2 preien, in gelijke stukken van ca 6 cm
  • 2 el boter
  • Witte wijn
  • 300 g witte druiven
  • Handje kruidensalade (frisee met verse kruiden als bieslook, dragon, kervel)

Publicatie datum: 18 september 2023