Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de prei goed. Verhit de boter in een hapjespan en voeg de prei en zoveel wijn toe tot de prei half onder staat. Laat met het deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar worden en laat de wijn verdampen. Keer de prei regelmatig. Bak de prei zonder deksel op de pan goudbruin in het vet dat achterblijft als de wijn verdampt is.
Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Besprenkel de patrijzen met olie. Zet ze in een braadslee en leg er wat plakjes boter op. Strooi de druiven ernaast. Bestrooi alles met peper en zout. Braad de patrijs in de oven in 15 minuten goudbruin. Bedruip af en toe met het braadvocht.
Laat de patrijzen 10 minuten rusten. Zet de braadslee met druiven op het vuur en blus af met een half glas witte wijn. Laat de wijn verdampen.
Serveer de patrijzen met de prei en de druiven. Meng de kruidensalade met wat olijfolie en zout en leg er een plukje bij.
Ingrediënten
2 patrijzen, op keukentemperatuur
Olijfolie
2 el boter
Voor de prei
2 preien, in gelijke stukken van ca 6 cm
2 el boter
Witte wijn
300 g witte druiven
Handje kruidensalade (frisee met verse kruiden als bieslook, dragon, kervel)