Colorchanging punchbowl

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook, neem van het vuur, voeg de thee en de helft van de specerijen toe. Laat minimaal 5 minuten trekken.
  2. Zeef de thee, plaats in de koelkast en laat ijskoud worden.
  3. Trek met een zesteur mooie zestes van de helft van het citrusfruit. Blancheer de zestes driemaal in telkens schoon water.
  4. Schil de citrusvruchten en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Houd het vruchtvlees apart.
  5. Vang het sap op en knijp het sap uit de vliesjes. Vul dit met water aan tot 250 ml en voeg er de suiker en de zestes aan toe.
  6. Kook er een siroop van en koel volledig terug af. Meng met het uitgesneden citrusfruit.
  7. Schenk de koude thee met de gin in een bowl, vul aan met ijsblokjes en garneer met eetbare bloemetjes en/of cress en de rest van de specerijen.
  8. Schenk er aan tafel de siroop overheen en roer langzaam door, zodat de punchbowl langzaam van kleur zal veranderen.

Ingrediënten

  • 4 tl Crusio Naturel Blue tea
  • 2 l water
  • 8 steranijsjes
  • 4 kaneelstokjes
  • 2 handsinaasappels
  • 2 rode grapefruits
  • 2 mandarijnen
  • 1 limoen
  • 200 g kristalsuiker
  • 8-12 borrelglaasjes (4 cl) Bulldog gin
  • 1 zak ijsblokjes
  • eetbare bloemetjes en/of cress

Publicatie datum: 18 september 2023