Chiapudding met peer en vlierbloesem

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Leg een schone theedoek in een bolzeef die op een kom hangt en schenk er de yoghurt in.
  2. Vouw de doek dicht en laat 12 uur uithangen in de koelkast.
  3. Meng in een kom chiazaad grondig met volle melk. Roer goed door.
  4. Schep er de cranberry’s en de granaatappelpitjes doorheen en maak zo zoet als je wilt met de vlierbloesemsiroop. Zet de schaal in de koelkast tot de massa begint te ‘hangen’.
  5. Snijd een van de peren in fijne blokjes, maak aan met wat vlierbloesem en voeg een beetje limoensap en -rasp toe.
  6. Verdeel over de bodem van 4 mooie glazen.
  7. Schaaf enkele mooie plakjes van de peer, wrijf in met limoensap en druk aan de binnenkant tegen de rand van het glas.
  8. Verdeel de chiapudding over de glazen en laat 4 uur in de koeling opstijven.
  9. Schep de hangop van de yoghurt uit de doek, maak eventueel aan met een beetje vlierbloesemsiroop, limoensap en -rasp en verdeel over de glazen.
  10. Garneer met perenchips, enkele staafjes verse peer en atsina cress.

Ingrediënten

  • 4 dl volle yoghurt
  • 100 g chiazaad
  • 4 dl volle melk
  • 2 grote el granaatappelpitjes
  • 2 grote el gedroogde cranberries
  • vlierbloesemsiroop
  • 2 handperen
  • sap en rasp van ½ limoen
  • atsina cress
  • mint-mango linzenchips

Publicatie datum: 18 september 2023