Wilde eend met paddenstoelen en Geuzebierdressing

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook het bier in tot 4 eetlepels en laat afkoelen.

  1. Dep de filets droog en bestrooi ze met peper, zout en het eekhoorntjesbroodpoeder (houd wat poeder achter).

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op middelhoog vuur in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. 

  1. Verhit de boter met de overige olie in een koekenpan en bak hierin de filets op middelhoog vuur rondom bruin (houd de filets rood vanbinnen). 

  1. Meng fruitazijn en naar smaak olijfolie door het ingekookte bier tot een bitter-zoetzure dressing.

  1. Serveer de eend op de paddenstoelen en schep de dressing erop en eromheen. Lekker met churros van polenta.

Extra recept: 'Churros' van polenta

  1. 500 ml melk
  2. 125 g instant polenta
  3. 50 g Parmezaanse kaas
  4. rozemarijn, gehakt
  5. 1 ei
  6. olie om te frituren

  1. 1. Breng de melk aan de kook. Voeg het polentameel toe, draai het vuur laag en roer goed door met een garde. Laat op zeer laag vuur in circa 8 minuten gaar worden. 2. Meng de kaas en rozemarijn erdoor en laat iets afkoelen. Meng het ei erdoor en laat nog even afkoelen. 3. Schep alles in een hittebestendige spuitzak met kartelmondje (van circa 1,5 cm). 4. Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C. Spuit de churros rechtstreeks in het vet en frituur ze in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken en serveer.

Ingrediënten

  • 1 flesje Boon Oude Geuze
  • 4 wilde eendenfilets (met vel), op keukentemperatuur
  • 10 gr gedroogd eekhoorntjesbrood, fijngemalen
  • 4 el olijfolie
  • 400 gr gemengde paddenstoelen, schoongeveegd
  • 2 el boter
  • fruit-pulp azijn ‘vijgen’

Publicatie datum: 18 september 2023