Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook het bier in tot 4 eetlepels en laat afkoelen.
Dep de filets droog en bestrooi ze met peper, zout en het eekhoorntjesbroodpoeder (houd wat poeder achter).
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen op middelhoog vuur in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter met de overige olie in een koekenpan en bak hierin de filets op middelhoog vuur rondom bruin (houd de filets rood vanbinnen).
Meng fruitazijn en naar smaak olijfolie door het ingekookte bier tot een bitter-zoetzure dressing.
Serveer de eend op de paddenstoelen en schep de dressing erop en eromheen. Lekker met churros van polenta.
Extra recept: 'Churros' van polenta
500 ml melk
125 g instant polenta
50 g Parmezaanse kaas
rozemarijn, gehakt
1 ei
olie om te frituren
1. Breng de melk aan de kook. Voeg het polentameel toe, draai het vuur laag en roer goed door met een garde. Laat op zeer laag vuur in circa 8 minuten gaar worden. 2. Meng de kaas en rozemarijn erdoor en laat iets afkoelen. Meng het ei erdoor en laat nog even afkoelen. 3. Schep alles in een hittebestendige spuitzak met kartelmondje (van circa 1,5 cm). 4. Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C. Spuit de churros rechtstreeks in het vet en frituur ze in een paar minuten goudbruin. Laat uitlekken en serveer.
Ingrediënten
1 flesje Boon Oude Geuze
4 wilde eendenfilets (met vel), op keukentemperatuur