Regenboog-zuurkool

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1.  Meng alle kolen door elkaar en voeg 10 gr zout per kilo kool toe. Kneed alles flink door elkaar en zet het afgedekt in de koeling. Je kunt het meteen eten, maar ook een paar dagen laten staan. Laat uitlekken voor gebruik. 

  1. Meng de azijn met de mosterd, yoghurt, mayonaise, bieslook en peterselie. Proef en breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig). Meng deze dressing door de (uitgelekte) koolsalade of serveer hem er los bij.

Tip

  1. Lekker met: gegrilde worstjes, hamburgers, lamskoteletten, kebab, gehaktballen, pulled pork en zelfs gerookte vis.

Ingrediënten

  • ½ spitskool, in dunne reepjes
  • 1 kwart rodekool, in dunne reepjes
  • 1 koolrabi, in reepjes met de mandoline
  • 2 winterwortels (geel en oranje), geschild en in reepjes met de mandoline
  • 100 gr zuurkool
  • 2 el dragonazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 20 takjes bieslook, fijngesneden
  • 10 takjes peterselie, fijngesneden

Publicatie datum: 18 september 2023