Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bestrooi het vlees met flink wat zout en peper. Schenk er wijn en azijn over tot het onder staat. Zet 3 dagen in de koelkast. Keer het vlees tussendoor om.
Laat het vlees uitlekken (bewaar de wijn). Leg het vlees op een plank en bestrooi het met foelie en bloem. Verhit de zonnebloemolie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees in 10 minuten bruin. Schep af en toe om.
Pureer intussen de ui en de wortel in een keukenmachine. Schep het vlees uit de pan, voeg de boter toe aan de pan en bak hierin de groenten 10 minuten op hoog vuur. Voeg het laurierblad, de jeneverbessen en de wijnmarinade toe en laat alles even koken.
Schep het vlees erbij en laat alles op laag vuur met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven. Roer af en toe en voeg wat wijn toe als het te droog wordt.
Schep het vlees, als het zo gaar is dat het uiteen valt, met een schuimspaan in een kom. Meng de appelstroop met het braadvocht en laat het vocht inkoken tot je 100 ml over hebt. Schep dit door het vlees en meng alles door elkaar zodat het vlees in draadjes uiteen valt. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
Verdeel het basisdeeg in 10 porties. Kneed het even door en rol er balletjes van. Laat de balletjes op een met olie ingevette bakplaat afgedekt met een theedoek nog een half uurtje rijzen.
Druk de bolletjes plat. Neem een plakje in de hand en vul hem met een paar scheppen vlees. Vouw het deeg eromheen en knijp het aan zodat je een gevuld broodje hebt. Leg de broodjes weer op de bakplaat.
Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Dompel de broodjes één voor één ongeveer10 seconden onder in het zacht kokende water en schep ze op de met olie ingevette bakplaat. Herhaal dit met de rest van de stukjes deeg. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C. Serveer de broodjes direct.
Ingrediënten
500 gr runderstoofvlees
rode wijn
1 deel rodewijnazijn
1 tl gemalen foelie
2 el bloem
3 el zonnebloemolie
1 ui, grof gesneden
1 winterwortel, grof gesneden
1 el boter
1 laurierblad
6 jeneverbessen
1 el appelstroop
<a href="https://www.sligro-ispc.be/nl/recepten/pretzeldeeg-basisrecept">1 x basisrecept pretzeldeeg