Gebakken cheesecake met chocolade en bieten

Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en bestrijk de binnenzijde van de springvorm met een deel ervan.

  1. Maal de gemberkoek in een keukenmachine tot kruim. Bestrooi de binnenkant van de vorm met 2 eetlepels van het koekkruim en schud goed zodat de zijkanten en bodem bedekt worden.

  1. Meng de overige gesmolten boter met cacao, zout en roomkaas en schep dit mengsel op de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.

  1. Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie.

  1. Klop de roomkaas, yoghurt, bieten, eieren en suiker tot een gladde massa en roer door de gesmolten chocolade. Vul de springvorm met de vulling en zet onderin een oven van 110ºC. Bak de taart ca. 55 minuten (de vulling zal in het midden nog niet helemaal gestold zijn). Haal uit de oven en laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen.
  2. Zet in de koeling en laat de taart 2 uur opstijven.

  1. Smelt intussen de chocolade voor de decoratie en spuit op een vel bakpapier figuurtjes om de taart mee te decoreren.

  1. Haal de taart uit de springvorm, bestuif met cacao en plak de figuurtjes tegen de taart met wat extra gesmolten chocolade.

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 200 gr gemberkoek
  • 1 el cacao
  • ½ tl zout
  • 2 el roomkaas

Vulling

  • 200 gr pure chocolade van goede kwaliteit
  • 425 gr roomkaas
  • 135 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr gekookte bietjes, gepureerd
  • 4 grote eieren
  • 90 gr suiker
  • 25 gr cacao
  • ½ tl zout
  • merg van 1 vanillestokje

Decoratie

  • 200 gr pure chocolade
  • 2 el cacao

Publicatie datum: 18 september 2023