Everzwijnprocureur met Westmalle dubbel

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk de Westmalle bij de procureur en laat een nacht afgedekt in de koeling staan. 
  2. Neem het vlees uit het bier en dep het droog. Meng het gerookte paprikapoeder, venkelzaad en zout en verdeel dit mengsel over het vlees. Besprenkel met olijfolie. 
  3. Zet het vlees 15 minuten in een oven van 220°C. Breng intussen het achtergebleven bier met de wortel, ui en tijm aan de kook en laat kort koken. Schuim indien nodig af.
  4. Zet de oventemperatuur omlaag op 120°C. Schenk het bier en de groenten over het vlees en laat alles in 3 uur zacht worden in de oven. Keer het vlees af en toe om.
  5. Kook de pompoen gaar. Laat even uitdampen en pureer. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  6. Neem het vlees uit de oven. Laat afgedekt rusten en schenk het vocht in een pan. Laat het vocht reduceren tot een krachtige, wat stroperige jus.
  7. Bak de blaadjes salie in een laagje olijfolie knapperig.
  8. Bestrijk het brood met olijfolie en gril in een grillpan rondom goudbruin. Bestrijk het brood met pompoenpuree.
  9. Pluk het vlees, meng er wat jus door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het geplukte vlees over de pompoen. Besprenkel met de jus en leg de gebakken salie erop.

Ingrediënten

  • 2 flesjes Westmalle Dubbel
  • 1 stuk everzwijnprocureur  (ca. 1 kilo)
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el venkelzaad
  • 1 el fleur de sel
  • olijfolie
  • 1 winterwortel, geschild en in brunoise
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 takjes tijm
  • 500 gr pompoen, geschild en in brunoise
  • 12 blaadjes salie
  • 4-8 sneden boerenbrood

Publicatie datum: 18 september 2023