Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schenk de Westmalle bij de procureur en laat een nacht afgedekt in de koeling staan.
Neem het vlees uit het bier en dep het droog. Meng het gerookte paprikapoeder, venkelzaad en zout en verdeel dit mengsel over het vlees. Besprenkel met olijfolie.
Zet het vlees 15 minuten in een oven van 220°C. Breng intussen het achtergebleven bier met de wortel, ui en tijm aan de kook en laat kort koken. Schuim indien nodig af.
Zet de oventemperatuur omlaag op 120°C. Schenk het bier en de groenten over het vlees en laat alles in 3 uur zacht worden in de oven. Keer het vlees af en toe om.
Kook de pompoen gaar. Laat even uitdampen en pureer. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
Neem het vlees uit de oven. Laat afgedekt rusten en schenk het vocht in een pan. Laat het vocht reduceren tot een krachtige, wat stroperige jus.
Bak de blaadjes salie in een laagje olijfolie knapperig.
Bestrijk het brood met olijfolie en gril in een grillpan rondom goudbruin. Bestrijk het brood met pompoenpuree.
Pluk het vlees, meng er wat jus door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het geplukte vlees over de pompoen. Besprenkel met de jus en leg de gebakken salie erop.