Paling in’t groen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de paling voor en spoel alle bloedresten goed weg. Snijd de sjalotten en knoflook fijn en stoof aan. Voeg de stukken paling toe met wat tijm, salie, peper en zout en blus met witte wijn en visfond. Laat zachtjes 20 min. stoven met het deksel op de pan.
  2. Laat ondertussen alle groene kruiden, buiten de zuring en marjolein, 2 seconden blancheren. Gebruik hiervoor 4 keer zoveel kervel en zuring in verhouding met de andere groene kruiden. Spoel de kruiden af met koud water. Mix eerst alle geblancheerde kruiden in een keukenmachine en voeg dan de zuring en marjolein toe. Voeg een klontje boter toe en mix nog een keer.
  3. Haal de paling uit de pan en voeg de gemixte kruiden bij het vocht van de paling. Mix ze tot een mooie, gladde massa. Dresseer alles mooi op een bordje en werk af met peper en zout.

Ingrediënten

  • Verse groene kruiden: kervel, salie, zuring, tijm, citroenmelisse, dragon, marjolein, dille, platte peterselie, bladspinazie en waterkers
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen look
  • Ongezouten roomboter
  • 2 dl witte wijn
  • 2 rivierpalingen
  • Peper en zout
  • ½ l visfond

Publicatie datum: 18 september 2023